AZ IRODAI FOLYAMATOK SZAKÉRTŐJE

Mérföldkövek, melyek a MOTIMENT létrejöttét elősegítették

A MOTIMENT megszületését valós problémák hívták életre.
Kialakulása és megalkotása olyan interaktív folyamat volt, mely tényeken alapuló megoldást eredményezett.

2005

A felismerés

A tanácsadói piac nem tud valós érvekkel szolgálni egy-egy szervezeti átalakítás, folyamatoptimalizálás vagy új IT rendszerek bevezetése előtt, és nincs a kezében olyan eszköz, amivel mérni tudja a változtatás utáni tényleges hatásokat.

Elindulnak a fejlesztések és megszületnek az első megoldások.

2007

Cégalapítás

Kellő mennyiségű pozitív visszaigazolás érkezett, hogy a kezdeti mérőeszközök működőképesek. Mozdulatelemzéssel és az azt követő személyre szabott tréningekkel lehet gyorsítani az adatfeldolgozást és az irodai folyamatokat.

Megalakult a Mérés Kft.

2009

A fordulat éve

Irányváltás: a korábbi HR fókusz nem működőképes: az ember nem fejleszthető hatékonyan a folyamatokhoz és az IT infrastruktúrához képest. A MOTIMENT új és sokrétű elemzési eljárásainak kifejlesztésével viszont gyors és látványos megtakarításokat tud elérni.

2011

Valódi sikerek

A MOTIMENT piaci körülmények között is képes kitermelni 20-30%-os hatékonyság fejlesztési képességet és felszabadítani ezt az üzleti potenciált. A működőképességet a piac is visszaigazolta.

A szabadalmi eljárás újdonságkutatási jelentése szerint a MOTIMENT módszertan egyedülálló a világon.

2015

Jelen

Nagyvállalatok körében futótűzként terjed a MOTIMENT híre és a cég dinamikus növekedésnek indult.

2015-ben számos fejlesztés, a módszertan finomhangolása ért révbe, amelyeket valós piaci igények hívtak életre.

Eredmény: hatékonyabb irodai folyamatok a rejtett üzleti potenciálok feltárásával.

Kik állnak a MOTIMENT tudás mögött?

A MOTIMENT csapata olyan hatékonyságfejlesztő szakértőkből álló független csoport, akik elkötelezetten hisznek abban, hogy az ember és a számítógép interakciójában az irodai folyamatok nagymértékben fejleszthetők.

A fejlesztés alapja mindenek előtt az objektív mérés, méghozzá valódi tényadatok alapján. A szakértői csapat célja, hogy az egyes szervezetekben dolgozó szakemberek, ne fölösleges adminisztrációs folyamatokra fecséreljék el a drága munkaidejüket, hanem a lehető legteljesebb mértékben használják ki a gondolkodás, alkotás lehetőségét maximálisan hozzájárulva a cégük növekedéséhez.

A szakértők kutatása teljesen egyedi eljárású szisztéma. Olyan módszertan, amiből nincs még egy a világon, s melyet a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala is alátámasztott.

Szeretne többet megtudni a MOTIMENT módszertanról?

Keresse kollégáinkat, akik egy rövid beszélgetés közben megismerik a szervezetét, majd azt követően közösen körvonalazzák a hatékonyság-fejlesztési lehetőségeket.

INNOVATÍV ESZKÖZ A HATÉKONYSÁGNÖVELÉSBEN

Tudjon meg róla többet!

CSAPATUNK

A MOTIMENT sikereinek kulcsa az elhivatott és lendületes csapatmunka.

Mészáros Zsolt

Mérnök és közgazdász, a MOTIMENT módszertan megteremtője. Kitartás, szakmai elhivatottság és empátia. Ezek a vezetői tulajdonságok nagyban hozzájárultak a MOTIMENT folyamatos fejlesztéséhez és gyors népszerűségéhez.Külföldi és magyarországi cégeknél bejárt ranglétrákat követően tanácsadóként kamatoztatta szervezetfejlesztési, folyamatfejlesztési és BPR tapasztalatait. Végül egy hiánypótló megoldás kiépítésére kezdett el koncentrálni: az irodai méréstechnikához szükséges tudományterületeket és azok szinergiáját kutatta újabb és újabb szakterületek bevonásával. Máig is szívesebben mutatkozik be úgy, mint kutatási vezető, mint a cég ügyvezetője.

Rácz András

Szakértelme pótolhatatlan. András az, aki szakértő tanácsokkal, szervezetfejlesztési javaslatokkal támogatja az ügyvezető munkáját. Ezen kívül a cég terjeszkedési politikáját fogja össze stratégiai szinten, feladata továbbá az azt megvalósító operáció felügyelete. 15 éves sikeres vezetői, felső vezetői tapasztalattal és a szervezetfejlesztés területén hús-vér gyakorlattal rendelkezik.Az elmúlt években több cégnek nyújtott segítséget szervezetfejlesztési és logisztikai projektekben. Sokoldalúságát jól mutatja, hogy start-up projekteket is kiválóan menedzsel.

Csővári Tamás

Fiatal. Tehetséges. Nem fél a kihívásoktól. Pontosan ezek a tulajdonságok teszik sikeressé a munkájában. Elemző-programozóként, ő felel a programozói feladatok, valamint a háttérelemzői tevékenység összefogásáért.Feladatai közé tartozik az ügyfelektől érkező adatok feldolgozása, a különböző ügyfél igények kiszolgálásához kapcsolódó elemzések készítése, valamint a fejlesztési folyamatokban való aktív részvétel.

Szőnyi Zoltán

Kitartó és addig küzd egy célért, ameddig azt el nem éri. Közel 24 éves üzletfejlesztői és kereskedelmi tapasztalattal, azon belül 10 éves felső vezetői gyakorlattal rendelkezik. Pályafutása során lehetősége volt magyar tulajdonú családi és multinacionális vállalatokat képviselve a partnereik számára legjobb megoldások kidolgozására és bevezetésére. Üzletfejlesztési tapasztalatait elsősorban B2B területen szerezte. Releváns ismeretekkel rendelkezik nemzetközi kereskedelemben, külföldi leányvállalatok vezetésében, szervezetfejlesztésben.